Archive for the 'CD' Category

Published by admin on 30 apr 2015

Nieuwe CD: Engelse orgelkleuren in De Lichtkring.

Klankdocument van het Bishop & Son-orgel (1895) dat sedert 2004 in Nieuwerkerk aan den IJssel staat (live-opname).
Twee organisten, Bas de Gelder en Wubbo Velvis, hebben een fraai klankdocument gemaakt van ‘hun’ orgel. Zie onderstaand de CD bespreking en tracklist. Het orgel op Youtube.

Engelse orgelkleuren in De Lichtkring.

Engelse orgelkleuren in De Lichtkring.

Engelse orgelkleuren in De Lichtkring.

Engelse orgelkleuren in De Lichtkring.

Published by admin on 21 jul 2008

CD English Organ Romantics

Onlangs werd een CD opgenomen van het Nicholson orgel in de St. Christoforuskerk in Schagen door Tjeerd van der Ploeg. De CD zal worden uitgebracht op het label PRESTARE. De presentatie zal plaatsvinden op zondagmiddag 23 november, 15.30 in de St. Christoforuskerk.
Het programma van de CD bevat uitsluitend werken van Engelse bodem, muziek die het beste bij dit orgel past. Meer info.

Recensie Reformatorisch Dagblad

Published by admin on 26 jul 2006

‘Old English Music for Manuals’

Gevonden op het Internet

Voor het beluisteren van de ‘Old English Music for Manuals’ is er een goedkope CD-(her-)uitgave. Ondanks de stortvloed aan superlatieven die deze opnamen ten deel viel helaas niet in alle opzichten het beste alternatief. Doch oordeel na beluisteren zelf:

www.regisrecords.co.uk/regisrecords/CatNo/RRC5002.html

De (bladmuziek) editie van C.H. Trevor is niet altijd even betrouwbaar. Trevor schuwde bijvoorbeeld het inkorten van ‘te lange’ stukken niet. Dus bepaalde stukken blijken bij het beluisteren op cd langer te zijn dan in de boekjes.
Ook zijn de stukken nogal eens uit hun context gerukt. Boven het stuk staat dat meestal tussen haakjes aangegeven als bijvoorbeeld ‘From a Voluntary’. Echter niet om welke Voluntary het gaat. Dat is lastig zoeken als het stuk op cd wilt beluisteren.

Betrouwbaarder is de serie ‘English Organ Music’ (10 delen) in de editie van Robin Langley, verschenen bij Novello. De moeilijkheidsgraad ligt bij veel stukken in deze serie hoger als in ‘Old Englisch Organ Music for Manuals’.