Astro@CVW


10
Alles
Academie
Begrippen
Zonnestelsel
Heelal
Telescopen
Sondes
Software
Nieuws
Einstein

Op deze pagina's alles wat tijdens de afgelopen lezing (20-12-03) aan de orde is geweest. 

Op het Internet zijn zeer veel site's te vinden aangaande astronomie, kosmologie, ruimtevaart en aanverwante zaken. Een nadeel als je niet erg bekent bent in het sterrengebeuren is dat het lastig is een site op haar waarde te schatten. Er worden met grote regelmaat nieuwe dingen ontdekt en dan is het maar de vraag of deze site up to date is. 

Als voorbeeld het aantal manen van de planeet Uranus (16-12-03).

Op http://www.nineplanets.org/uranus.html 21 met een naam en 6 zonder naam, 27 dus
Op http://solarsystem.nasa.gov/planets/profile.cfm?Object=Uranus&Display=Facts&System=Metric ook 27 stuks
Op http://www.cyber-space.nl/# komen ze tot 25 stuks
Op http://www.infoster.be/negepl/uranus.html komen ze niet verder dan 15 benoemde manen
Op http://home2.pi.be/missi12/zonnestelsel/zonnestelselonderdelen/uranus.htm#gen5 in eerste instantie lees je 15 maar dit is 10-10-03 elders op de pagina op 26 gesteld

Wanneer een dergelijke site niet up-to-date is wil niet zeggen dat deze geen goede informatie verschaft, integendeel zelfs, maar een site te onderhouden kost veel tijd en soms is een site het product van een eenmalig iets (bijvoorbeeld een schoolproject). We willen slechts aangeven dat het er van afhangt waar naar je opzoekt bent. Voor het aantal manen e.d. kun je het beste bij Nasa terecht of zo www.nasa.gov voor een algemeen beeld zijn de deze site's zeer goed geschikt. Verder zijn er ook zeer goede Nederlandse site's met actueel nieuws.

Een ander aspect waar men rekening mee moet houden is slechte astronomie. Een ieder is vrij op het Internet te plaatsen wat hij wil en dat kan ook misinformatie zijn. Verder moet je denken aan al die Sience Fiction (SF) film, al dat kabaal van ontploffende dingen in de ruimte (luchtledige) let maar eens op bij zo'n film :-)

Voor het laatste astronieuws ga je naar AstroStart. of Astonieuws

 
Terug naar begin

2003 Hengstman P.A..
Laatst bijgewerkt: 05 februari 2006.